Протест срещу застрояването на Карадере (снимки)

  • 27 март 2014 19:31

  • 1146
  • 2
Протест срещу застрояването на Карадере (снимки)
© Булфото

Протест "Граждански натиск за защита на Черноморието" проведоха природозащитници днес следобед пред бившия Партиен дом, където се провеждат заседанията на парламентарните комисии, съобщи Булфото. 

Акцията е в подкрепа на общото предложение на "Зелените", природозащитници и туристическия бранш за промяна на Закона за устройство на черноморското крайбрежие, с което да се спре всяко ново строителство в двукилометровата ивица на зони А и Б от териториите по "Натура 2000" за опазване на защитени природни местообитания и видове.

Според вносителите, предложенията им за промени на закона могат да решат казуси като Карадере, Странджа, Иракли, "Дюнигейт" и много други подобни "горещи случаи", като дават лесно решение на неизпълненото обещание на БСП да създаде национален парк "Българско Черноморие".

Организаторите, които са и вносители на поправката, канят на публичен диспут на площада всички депутати от комисията, които твърдят, че предложенията им са крайни. Вносители на предложението са "Зелените", коалиция от природозащитни организации "За да остане природа в България", Българска туристическа камара и Българска асоциация за алтернативен туризъм.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1146 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Леонардий

2014.03.28 | 15:35

2
Този господин вдясно на снимката има ли представа какво означава "пране на пари" ?!?!?!?!?! Поредният платен продажник на България!
Велика

2014.03.28 | 11:34

1
Вие сте големи смешки. Нямаше никакви протести. Просто шепа напушени хорица, които се чудят какво да правят. Някой им дал пари там да ходят и те отишли. ПР на малката и никому неизвества политическа партия на "Зелените".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини