В НСИ скандалът набира скорост

  • 27 март 2014 09:12

  • 1856
  • 4
В НСИ скандалът набира скорост
©

Скандалът в НСИ набира скорост. Сергей Цветарски - един от заместниците на Ренета Инджова е замесен в този скандал. Той гостува в студиото на "Преди всички" по БНР.

„Според мен става дума за лични отношения. Ние като професионалисти предпочитаме да се държим по-близо до работата.Когато има противоборство в ръководството на една институция, работата страда. Ние приемахме като компромис тази наша изолация. Правят ни предатели, "висим" по цял ден в МС, прокарваме политически поръчки. Това са обвиненията. Но в това ръководство ние сме професионалите, а председателят е политическото ръководство. Ние двамата не сме в пълната власт на Ренета Инджова. Всички други са впримчени. Дават се добри заплати. Добри позиции и всичко, което може да бъде допълнително придадено - то се получава.

Ние трябва да сме лоялни към статистиката. От 1200 човека, които останаха, поне 1000 са патриоти на статистиката. Там трудно може да се намери друг стимул - не са високите заплати, не е сигурността, която дава законът за държавния служител, защото той във всеки момент може да се пренебрегне.

На 25 април изтича договорът на Инджова. И тя търси нещо друго с тези изяви. И моят договор изтича с мандата на този председател, но това не ме прави агресивен. После ще правя моя път нататък.

Моят трудов стаж в статистиката е започнал преди 32 години. Знам какво е преброяване и какви усилия се изискват. Последното е най-лошото преброяване. Няма по-лошо. Не приемам, че ние всички в НСИ носим отговорност за предишни грешки. Аз поех инициативата за проверка. Но бях отстранен от групата. Този доклад не е минавал на никакво обсъждане. Беше публикуван от името на НСИ, което означава и от мое име. Аз това не го приемам“, каза Цветарски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1856 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимна

2017.01.28 | 20:41

4
Николайчооо, ядоса грешния човек. Искаш ли да се обадя на Нексус да ти разкажат играта? Това ли искаш?
Стойко

2017.01.26 | 16:43

3
Този Цветарски, не беше ли уволняван преди години за далавери?

2016.10.27 | 00:30

2
Добре,какъв ви е проблема тогава в НСИ.Всеки се оправдава,говори против другия.Седнете и си изяснете отношенията.Хубаво,че си разбирате работата,но Ренета Инджова и тя си я разбира.Ясно,че като има човек дълги години стаж в дадена работа,ще става все по добър в професията си.Когато отношенията се влошат,следват оставки.
Важно!

2014.03.27 | 10:09

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини