Ламбо: Болно ми е за младите хора, болни от рак

  • 23 март 2014 19:27

  • 4179
  • 2
Ламбо: Болно ми е за младите хора, болни от рак
©

„Нека да говорят тези, които досега мълчаха“. Това призова в предаването „Нека говорят“ актьорът и доайен на Народното събрание Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в.

В ефира на БиТиВи социалистът разказа за битката с коварната болест - рак на кръвта – открита му наскоро, както и за подкрепата на близките му в борбата с нея.

Стана ясно, че съпругата на Данаилов – Мария, е била неотлъчно до него през цялото време.

„Най-страшният момент беше в тези 7 дни, в които с Мария чакахме резултатите от биопсията. Аз нямах съмнения, че отивам към нещо лошо. Извадиха ми лимфен възел“, сподели актьорът.

„Много ми помагаше, че телефонът не спря да звъни и да получава съобщения. Обаждаха ми се прекрасни хора“, сподели с умиление бившият министър на културата.

Стана ясно, че в тежкия за Данаилов момент, голяма роля са изиграли две негови приятелки – лекари. Първата въздишка, разказва Данаилов, беше, когато едната от тях ми се обади и ми каза: „От лошото по-лекото ще е“.

„Моите ангели бяха именно тези хора, които непрекъснато бяха около мен“, подчерта преподавателят от НАТФИЗ.

„Виждайки колко млади хора боледуват от рак си казах - все пак аз съм изживял живота си. Болно ми е за тях“, допълни актьорът.

„Направи ми много силно впечатление един SMS от Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, който ми даде кураж. Обажда ми се и Драго Стойнев. Обаждаше ми се всяка седмица Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на“, посочи Данаилов и допълни: „Най-интересното е, че непознати хора си предлагаха помощта, а бивши мои приятели – не“.

На въпрос защо в първия пролетен ден той е отишъл именно в парламента, Данаилов подчерта: „Имам ангажименти. Това, че ме извади от тази ситуация болестта, не означава, че аз не ги наблюдавах (депутатите, б.р.) през цялото време“.

Това, което е видял Данаилов обаче е било как политиците „продължават да настройват обществото един срещу друг“. „Такава атмосфера не е имало отдавна, такава ненавист, такава омраза. Това много ме мъчи“, посочи Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в.

На тръгване Ламбо получи за подарък икона на Св. Стефан с пожелание тя да го закриля.

Последвайте канала на

4179 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.03 | 13:40

2
Възмутително!!! Господинът отказа да се ползва от услугите на българското здравеопазване, което той и другите като него - политици осигуриха на обикновените българи. Той отиде да се лекува във Франция! Може ли обикновен български човек да отиде да се лекува във Франция, подобно на депутата?!? С какво един обикновен българин е по-лош от който и да е в БСП за да бъде обречен от политиците в ръцете на касапското българско здравеопазване! Срам!
2

2014.03.24 | 09:32

1
Г-н Данаилов ,на въпроса на една майка колко ви струвало лечението Ви ,отговорихте -безплатно. Как така става това? Само един преглед за остеопороза ми искат 60 лв. да не говорим ,за всяко посещение при лекар 2,90лв. Да не говорим за операции или друго заболяване. Ако се наложи да лежиш в болница ,плащаш за легло .. и т. н. Няма безплатно лечение за обикновените хора г-н Данаилов в България ,да не говорим за чужбина. Това е привилегия за вашето обкръжение.

Добави коментар

Водещи новини