Ангел Кунчев: Няма опасност за децата пили отровно мляко

  • 12 март 2014 08:17

  • 1123
  • 0
Ангел Кунчев: Няма опасност за децата пили отровно мляко
©

Не мисля, че ще има натровени деца в Асеновград. Първоначалните резултати показват това. Не искам да говоря, как тази субстанция е попаднала в млякото. Това е работа на органите, които проверяват случая. Не мога да коментирам дали отровата е попаднала от немарливост или по някаква друга причина. В детската градина е проведено третиране срещу гризачи преди няколко дни и е имало такава отрова.

Това каза в сутрешния блок на БНТ д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. Единственото хубаво нещо в този случай е бързата реакция на всички органи. От служителите в детската градина, през медицинските екипи, до общинските власти. Не може да има опасност за живота на децата. Тази отрова е предназначена за отравянето на гризач, който тежи 20-30 грама, а не за човешко същество. Най-същественият въпрос е, как тази отрова е попаднала в храната на децата. Искрено се надявам, че разследващите органи ще си свършат работата, каза още д-р Кунчев.

В предаването имаше и пряко включване от Асеновград, от където също потвърдиха, че към момента няма деца, които да са се оплакали или да се проявили симптоми на натравяне. За пореден път специалистите и проверяващите органи не дадоха категорично мнение, кой носи вина за вчерашния инцидент. Към момента текат проверки и разследване на прокуратурата. Все още няма яснота дали става въпрос и за миша отрова. В студиото гост беше и д-р Борислав Петров, който е токсиколог във ВМА. Той разкри, че токсикологичния ефект от подобен род отрови се появява в рамките на 24 до 48 часа, като всичко зависи и от количеството погълната отрова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1123 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини