Сувенири за Община Дупница

  • 29 август 2011 09:16

  • 702
  • 0
Сувенири за Община Дупница
©

Общината в Дупница ще изкупува ръчно изработени изделия от хора в неравностойно положение. Те ще бъдат подарявани на гости на общинската администрация или раздавани като награден фонд при състезания, организирани от кметството,  съобщи заместник кметът на община Дупница Даниела Ушатова, предаде Дарик.

По този начин ще бъде продължен проекта, с който бе създадено социално предприятие за професионално ориентиране и мотивация по програма "Развитие на човешките ресурси". В проектът за социалното предприятие, извършващо дейност в областта на занаятчийството, бяха заети 20 души от малцинствените групи и хора с увреждания. В рамките на 18- месеца, те преминаха курсове по шевица, приложни изкуства, рисуване върху стъкло. Курсовете включваха и обучение за създаване на управленски капацитет за администриране на предприятието. Стойността на проекта бе 300 733 лева.

"Независимо, че проектът приключва, участниците в социалното предприятие имат умения, които ще могат да използват и в бъдещата си реализация", допълни Даниела Ушатова.

За да бъде продължена дейността на социалното предприятие, вече има решение на Общинският съвет в Дупница за създаването на фондация. В нея ще работи и център за професионално обучение, допълни Ушатова.

Последвайте канала на

702 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини