Одобриха трасето за допълнително водоснабдяване на Банско

  • 07 март 2014 18:48

  • 979
  • 0
Одобриха трасето за допълнително водоснабдяване на Банско
©

Общинският съвет на Банско прие предложените за одобрение от кмета на общината Георги Икономов парцеларни планове за определяне на трасето, по което ще преминават довеждащите водопроводи при изграждането на допълнително водоснабдяване на града, съобщиха от общинската управа.

Приети са също и трасетата за корекцията на река Десилица в град Добринище и за разделно водоподаване на селата Места и Филипово.

Общинските съветници са дискутирали също въпроса за изработването на подробен устройствен план за изграждането на водопровод, необходим за снабдяването с минерална вода на нов спа-хотел в Добринище.

Представителите на БСП са гласували против одобрението за пренос на минерална вода до туристическия обект.

Според кмета на общината Георги Икономов, цитиран от БТА, темата за минералната вода в град Добринище се използвала за спекулации от страна на общинските съветници от БСП. Те според него плашели хората, че ще се раздаде цялото количество вода и няма да има достатъчно за обществената баня, което не отговаряло на истината.

"При положение, че минералната вода е един от основните ресурси за развитието на туризма и услугите в града, задължение на местната власт е да я предоставя на инвеститори за нейното пълноценно  използване, е казал Икономов. Още повече, че таксите, дължими за нейното потребление, ще се ползват и за рехабилитация на инфраструктурата в града", е коментирал той.

Последвайте канала на

979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини