Михайлова и замовете й се срещнаха с недовлните от с. Баня

  • 06 март 2014 20:18

  • 1025
  • 0
Михайлова и замовете й се срещнаха с недовлните от с. Баня
©

Часове, след като протестираха пред Екоминистерството срещу строежа на сметище и поискаха оставката на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, жителите на село Баня се срещнаха с министърката и заместник-министрите Чавдар Георгиев и Дин Онбаши.

На срещата министър Михайлова е казала, че МОСВ ще изпълни всяко решение на българския съд по казуса, но няма да надвиши правата си, съобщават от ведомството й. Михайлова е припомнила, че депото е планирано да обслужва няколко общини и действително е избрано землището на с. Баня в община Разлог, като това решение е взето през 2009 година.

"На среща с вас аз поех ангажимент и изпълних всичките си ангажименти. Прекъснах изпълнението на проекта, тъй като имаше протести на населението, жалби, и нямаше решение на съда по Оценката за въздействие на околната среда. Обърнах се към омбудсмана на Република България с молба да се намеси в спора между общинските власти и населението, който отговори, че не се намесва в реализацията на европейски проекти", е заявила министър Михайлова.

Тя е припомнила, че след окончателно решение на съда, с което отпадат съмненията по екологичната оценка на проекта, тя е уведомила с писма всички заинтересовани страни, че няма правни основания да спира реализацията на проекта. Министър Михайлова е допълнила, че проектът е започнал преди много години и е част от оперативната програма, за реализацията на която носи отговорност.

Към момента отново има жалба във Върховния административен съд, за която не се e произнесъл съдът. Министър Михайлова е подчертала, че до този момент изпълнява решенията на съда, допълва БТА.

Последвайте канала на

1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини