Пожарната се сдоби с високопроходима техника (видео)

  • 25 февруари 2014 11:06

  • 3644
  • 2
Пожарната се сдоби с високопроходима техника (видео)
© Булфото

Днес бе извършено тържествено освещаване на новата противопожарна техника, получена по ОП "Околна среда", предаде репортер на "Novini.bg".

На официалната церемония по освещаването присъстваха министърът на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, министърът на екологията Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, министърът на правосъдието Зинаида Златанова и началникът на "Пожарна безопасност и защита на населението" Орлин Методиев. Водосвета извърши епископ Тихон.

Министър Йовчев връчи ключовете на първите 67 нови пожарни автомобила, закупени по ОП "Околна среда". По проекта се предвижда да бъдат доставени общо 274 пожарни камиона. а борба с горските пожари, като има възможност да бъдат използвани и във труднопроходими местности и защитени зони.

Страната ни за първи път получава техника от такъв клас, с която ще може по-лесно да се опазва биологичното разнообразие и растителните видове, изтъкнаха министрите.

По-късно днес в концертната зала на Централния военен клуб в столицата ще се проведе церемонията „Пожарникар на годината” – 2013.

Министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола ще награди отличилите се през изминалата година огнеборци. За поредна година в рамките на конкурса ще бъдат излъчени комплексен победител и победители за основните направления в работата на звената от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - пожарогасене и аварийно-спасителна дейност, държавен противопожарен контрол и превантивна дейност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3644 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Макаров

2014.02.26 | 20:05

1
Има изключително много места където тази техника не може да премине .По евтино е да се наемат вертолети и специализирани самолети за борба с пожарите в трудно достъпните райони.

2014.03.08 | 09:53

2
Много е лошо човек като не разбира да изказва компетентно мнение. В България всеки е специалист по всичко

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини