Орешарски към патриарха: Църквата е опора за съхраняването на единна България

  • 24 февруари 2014 14:47

  • 940
  • 3
Орешарски към патриарха: Църквата е опора за съхраняването на единна България
©

В поздравителен адрес до Негово Светейшество Неофит, Патриарх български и Митрополит софийски, председател на Св. Синод на Българската православна църква министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 изрази сърдечните си поздрави по случай първата годишнина от неговата интронизация като му пожела здраве и дълголетие, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Вие сте олицетворение на очакванията и надеждите на българските граждани, наш пастир и духовен водач, призван да върне вярата на хората, да работи за единението на българската нация, за съзидание, достоен живот и напредък”, пише премиерът.

„Българската православна църква е опора за съхраняване на православното единство, на българския национален дух и култура, на единна България. Вярвам, че всеки български гражданин от сърце цени тази Ваша искрена любов и загриженост за Отечеството“, се казва в поздравителната телеграма на премиера Орешарски.

„Смирението, с което приехте високата отговорност и мъдростта, с която вземахте важните решения по църковните дела през тази година, са доказателство за Вашата принципност, последователност и силна воля“, се казва още в телеграмата.

Последвайте канала на

940 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.25 | 06:58

3
Неврник на кого правиш четки бе комунист.Църквата да спре да посещава държаавни мероприятия.
gfg

2014.02.25 | 06:58

2
Вярващ комунист това пак е някаква гавра с народа малко ви остана предатели гнусни

2014.02.24 | 20:23

1
А бе тоя нагъл безбожник не го ли е срам да говори с Патриарха? За словоблудството дори не ми се коментира.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини