Плевнелиев: Все още не сме изградили своята чиста и свята република (видео)

  • 19 февруари 2014 19:03

  • 1723
  • 9
Плевнелиев: Все още не сме изградили своята чиста и свята република (видео)
©

Нека не позволяваме да ни отклонят от завета и от пътя, който Васил Левски ни посочи - за свобода, равенство, демокрация и европейско развитие.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в словото си на възпоменателната церемония пред Паметника на Васил Левски в София по повод 141 години от гибелта на Апостола на свободата, предаде БТА. Още не сме равни с другите европейски народи и все още не сме изградили своята чиста и свята република, имаме още много работа за вършене, каза Плевенелиев и апелира никой да не поставя под съмнение зададената от Апостола цел и посока. Свободата и достойнството на България зависят от нас, гражданите, от усилията ни по демократичен път да защитаваме правата си, да се борим за по-добър и справедлив живот и за изграждане на демокрация от европейски тип, заяви държавният глава.

Президентът Плевнелиев каза, че Васил Левски е непреходен идеал, ориентир и коректив за всеки от нас и за нацията като цяло. Апостола ни учи, че успехът на едно дело винаги е в ръцете на народа, каза Плевнелиев и припомни завета на Левски да намерим достойното си място в семейството на европейските народи и "за чиста и свята република". Държавният глава посочи, че това е нашият национален идеал и посока и заяви, че българските граждани, независимо от вяра, религиозна и етническа принадлежност, са способни и достойни да осъществят идеала на Апостола. Като припомни принципа на Левски за народното вишегласие, президентът каза още, че не иска да мисли, че днес ще се намери българин, който да се отрече от този завет и че биха се търсили доводи защо вишегласието и народният глас не трябва да определят съдбата на нацията.

Сред присъствалите на церемонията бяха председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, вицепремиерът Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, министри, депутати, патриарх Неофит, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, граждани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1723 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.02.20 | 10:05

9
ra3karai se shushumigi kradliva

2014.02.20 | 10:05

8
Биньо ,ти нали щеше да одиш да пееш и играш на кралицата майка ? ади ,адииии тръгвай ,че само мирише на лайна от теб.

2014.02.20 | 10:05

7
Ами как с такива мръсници като теб бе , Палячо , да изградим чиста и свята република ! Само мръсни АБВ-та , БСП-та ,ДПС - та, ТИКВЕТА ,дудучета и други хюмнета ! ОТВРАТ !

2014.02.20 | 10:05

6
ВЕЛИК , ВЕЛИК е ВОЛЕН ! Политически ГЕНИЙ ! НЯМА ДРУГ ! ЕДИНСТВЕНИЯТ политик ЛИДЕР , заслужаващ доверие ! РЕСПЕКТ !!! В сравнение с него ти , Плевнелиев си нищожество !

2014.02.20 | 10:05

5
Първо почни да си плащаш данъците в България, пък тогава ми говори за чиста и свята република!

2014.02.20 | 10:05

4
Без ВОЛЕН България е мъртва ! АТАКАААА ! ПОБЕДААА !!!

2014.02.20 | 10:05

3
С твоите имоти "законно придобити", БЪЛГАРИЯ никога няма да е чиста, защото за теб свято , значи алчност и власт.

2014.02.20 | 10:05

2
Колко си гнусен колко си долен натрапен пед.....л
СРАМ И ПОЗОР !

2014.02.20 | 10:05

1
Как може президент да говори постоянно лъжи ?? Васил Левски искал европейска интеграция и развитие :X Той мразел западния свят по хиляди причини. Апостола е казвал, че европа иска да ни затрие и да ни изкупи земята, както именно и сега става ... СРАМ И ПОЗОР ДА ИМАМЕ ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ - ИЗМЕКЯР !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини