БДЖ: Водим тежки и интензивни преговори с банките

  • 14 февруари 2014 13:40

  • 894
  • 0
БДЖ: Водим тежки и интензивни преговори с банките
©

През последната една година се водят тежки и интензивни преговори с банките кредитори с цел възстановяване на загубения през годините диалог.

Това се посочва в съобщение от ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД по повод запитвания от страна на медии във връзка с блокирани сметки на дружеството. Съставена е работна група, включваща представители на банките, БДЖ, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерство на финансите. В рамките на преговорите с част от представителите на  банките кредитори има сближаване на позициите, но по някои от темите съществуват разногласия. В тази връзка всяка една от банките може да предприеме съответните законни действия, за да защити своите интереси.

Към настоящия момент има наличие на запорирани сметки на "Холдинг БДЖ" ЕАД от една от финансовите институции. Запорираните сметки не са предпоставка за възпрепятстване на работата на националния железопътен превозвач, имайки предвид, че през последните години дружеството извършва своята дейност в изключително тежко финансово състояние. Към днешна дата няма забавяне на плащания към персонала на холдинга и дъщерните дружества, уверяват в съобщението си от превозвача. Преговорите с банките кредитори продължават, като се очаква да бъде намерено решение за сближаване на позициите по темите, по които има разногласия, посочват от БДЖ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини