Кандидат за президент дарява старо мляко

  • 12 февруари 2014 08:12

  • 1148
  • 0
Кандидат за президент дарява старо мляко
©

Сдружение "България това си ти" дари 3000 плодови млека с изтичащ срок на годност на три социални заведения е Кюстендилско, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните (БАХБ). Дарението е направено от фондация на Димитър Куцаров, който през 2011 г. беше издигнат за кандидат за президент, а негов заместник беше Камелия Тодорова.

Старите млека са пристигнали на 6 февруари в "Хранителна банка" и са били със срок на годност до 8 февруари. Впоследствие са разпределени в дома за деца, лишени от родителски грижи, "Олга Стоянова" в Дупница, дома за възрастни хора с физически увреждания "Ильо Войвода" в Кюстендил и дома за възрастни хора в Кочериново, пише в. "Телеграф".

От общото количество от 3000 млека 1914 броя са били консумирани в срок на годност. Останалите 1084 броя пък са с изтекъл срок и са иззети. Това е констатирано при проверка на Агенцията по храните на 18 февруари.

От там посочиха още, че проблемът е бил, че е дарено огромно количество храна на домове с малко хора и е ясно, че част от продуктите ще изостанат. Хората от домовете не са се оплаквали от стомашно неразположение вследствие на консумация на старите продукти, уточниха от агенцията по храните.

На отговорните лица в трите социални дома ще бъдат съставени актове. Транспортът до екарисажа ще бъде за сметка на директорите на домовете. За случая е сезирано ръководството на Агенцията по храните.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини