Свещеник с подписка срещу задължителните ваксини

  • 06 февруари 2014 06:28

  • 1431
  • 3
Свещеник с подписка срещу задължителните ваксини
©

Откривам подписка срещу задължителната ваксинация, съобщи сливенският православен свещеник Евгени Янакиев. Родителите трябва да имат право на избор дали рожбата им да бъде ваксинирана, или не - каза духовникът, пише "Труд".

Той и съпругата му смятат, че ваксините са опасни. По тази причина не са ваксинирали двете си най-малки деца. В същото време заради отказа им държавата наказателно лишила семейството от законното право да получава детски. Отец Евгени ще сезира Комисията за дискриминация. За начало подписката ще тръгне от родния му Сливен. Идеята имала съмишленици и в социалните мрежи.

Свещеник Евгени Янакиев и съпругата му Венелина имат 9 синове и дъщери. Духовникът придоби популярност в страната като “отецът бунтар”. Заедно с брат си - свещеник Силвестър Янакиев, и други духовници от Сливенската епархия се обявиха категорично против абортите, гейовете, сурогатното майчинство. Позициите им станаха повод за шумни и продължителни дискусии в обществото.

Последвайте канала на

1431 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДА на подписката

2014.02.06 | 22:07

3
След като в Европа не са задължителни, защо в БГ-то ваксинират "законово" насила? Доста хора са наясно с "ползите" от тези ваксини. Родителите трябва сами да решават с/у какво да ваксинират децата, си без да бъдат плашени и санкционирани.

2014.02.06 | 22:07

2
Защото трябва да им се продават боклуците. Нали се сещаш, че от ваксините някой лапа едни пари...

2014.02.06 | 22:07

1
къде са тези подписки?Тези ваксини нанасят повече вреда отколкото помагат.Особено тези на които им викат '' живи''.Две дечица живеят около нас който са получели гърч след тях и сега не са добре децата.В Германия ваксинацията е изборна родителя!Преди нея ти тават лист с ползата от ваксината и 2 с вредите и възможните странични реакции

Добави коментар

Водещи новини