Село свали сметките си за вода с бунт

  • 31 януари 2014 11:06

  • 1356
  • 1
Село свали сметките си за вода с бунт
©

Не само неволята учи, а и бунтът. Протестите на хората в петричкото село Самуилово срещу високите сметки за вода стреснаха ВиК.

В момента няма никакви оплаквания от местните жители, че плащат скъпо и прескъпо за изразходвана живителна течност. В селището инкасатор на дружеството може да стигне до водомерите само с придружител от Самуилово. Новата мода въведоха хората, след като доста години плащаха солени сметки за вода.

„Постигнахме целта си. Смени се ръководството на водното дружество. Всичко вече е наред, защото въведохме нова система на отчитане. Инкасаторите на ВиК отчитат водомерите с местен човек и със служител от нашето кметство", заяви кметът Кирил Стоянов . Всички заедно проверяват измервателните уреди и старателно записват показанията. За да няма после оправдания от ВиК, че „единицата ни се видяла седмица, а двойката – петица". Сега всичко е наред, нямаме оплаквания, никой не плаща повече от 30 лева, а преди сметки са достигали до 80-100 лева, твърдят в Самуилово. Протоколите с показанията се подписват и от техните съселяни, които обикалят водомерите с инкасаторите. Това е гаранция срещу злоупотреби и надписване на сметките.

„Често установяваме, че измервателните уреди са повредени, тъй като са стари. ВиК веднага ги подменя. Сметките вече са реални", твърди селският управник.


 

Последвайте канала на

1356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.31 | 18:47

1
Браво на тия умници,направо сте ги засшлевили ВиК.А ние,от другите села,какво да правим?Да има контрол като по Татово време ще е добре,но вече живеем в друго крадливо време,първо от неизлизащите сметки на дружеството на ВиК в Сливен,защото тръбите са стари,ръждясали,изгнили с течове и водата се губи.И ТИЯ нехранимайковци карат хората си по селата да плащат неизлизащата и загубена вода.Надписват нарочно,да си избият загубите.ТО и затова хората и те тарикати,прекараха си тръби преди водомера.Особено селата,където няма как да ползват реки и канали.Игра на котка и мишка,но някои си направиха помпи и кладенци и не е честно да имат по високи сметки.

Добави коментар

Водещи новини