Разкриват 1000 места в 12 нови детски градини в София

  • 16 януари 2014 17:04

  • 2397
  • 3
Разкриват 1000 места в 12 нови детски градини в София
©

Общо 43 нови групи с хиляда места ще бъдат разкрити в столицата след построяването на 12 детски градини, съобщава  пресцентърът на Столичната община, като цитира кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Общината е подготвила два проекта на обща стойност около 30 млн. лв., с които ще кандидатства по Националната програма  "Растеж и устойчиво развитие на регионите". На 20 януари общината ще внесе проектите при областния управител на София  Росен Малинов, който ще подаде апликационните форми.

Във всеки проект за образователната инфраструктура е включено построяването на шест нови детски градини, както и  изграждането на общо четири училищни спортни зали.

Единият проект на общината предвижда построяването на нова детска градина в кв."Бенковски", разширение на детска градина в "Дружба" за три нови групи. Предвидено е разширение на градина в район "Студентски" за две групи, както и на 2-ра детска градина в район "Триадица".

Нова детска градина за пет групи е планирано да бъде построена в квартал "Кремиковци". В "Сеславци" е предвидено  изграждането на градина за две групи. Другият проект, с който общината кандидатства по програмата "Региони", е за построяването на детски градини в "Лозенец", "Христо Ботев", "Курило" и "Враждебна". Разширение е предвидено да бъде направено в детските градини в кв. "Княжево" и с. Владая.

Столичната община планира осем нови детски градини да има в София до юли, обяви преди седмица Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, се  припомня в съобщението.

Отбелязва се, че в проектите Столичната община е включила и ремонти на училищни дворове на Испанската гимназия, 90-о, 75-о,  105-о, 122-ро, 21-во, 95-о и 24-о училище.

Общината ще внесе и проект за транспортен достъп до т.нар. военно НДК на бул. "Скобелев", където се очаква да бъде преместен Софийският градски съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2397 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.09 | 20:02

3
Iordanka Fandukowa e edinstweniq chowek pritejawasht vlast koito da misli za horata i naroda. Tazi jena struwa poweche ot wsichki tapungeri w parlamenta wzeti zaedno. No taka e kato ne obikalq wsqka mediq da gowori onq kakwo e okral drugiq kakwo e naprawil a raboti shte i se poluchawat neshtata! BRAWO!

2014.01.17 | 14:09

2
Бойко кога ще ги открива?

2014.01.17 | 14:09

1
БРАВО НА ГЕРБ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини