Капон: Има картел на пазара за изкупуване на тютюна

Председателят на Единна народна партия Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност твърди, че има картел на пазара за изкупуване на тютюна.

„Всички сигнали, които имаме от наши приятели и хора в районите, където се изкупува тютюн, сочат, че има картел. По-страшен от монопола е само картелът – картелът на изкупвачите, които изнасят тютюна. 80% от производството на тютюн в България е за износ”, каза Капон в ефира на Нова телевизия.

Според Капон в картела има уговорки по няколко теми – изкупвачите са чакали да видят какво ще е националното доплащане. Другата част на картела е намаляване на качеството - разбират се със своите оценители дори на първото качество тютюн, да казват, че е второ, поясни Капон.

По думите й, се прави рекет на пазара.

За ситуацията в лявото политическо пространство председателят на Единна народна партия каза: „Ще мине много време хора като Нидал Алгафари да обясняват защо приятелят на Борисов е по-добрият лидер на БСП”. На въпрос кой е този приятел, тя отвърна: „Георги Първанов”. Според нея има добри отношения помежду им.

Коментари

  1. 2014.01.13 | 17:44
    КАК НЯМАШЕ ПРИ пп ГЕРБ И НАВРЕМЕ И ДОБРА ЦЕНА СЕ ЗАПЛАЩАШЕ ТЮТЮНА ??? А КАТО ДОЙДОХА ДПС и БСП НА ВЛАСТ ЗАПОЧНАХА ПРОБЛЕМИТЕ НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ !!! СЕТЕТЕ СЕ КОИ ПРАВИ КАРТЕЛНИТЕ ЗАВЕРИ ЗА ДА ТОРМОЗЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ !!! хокер : ЛИЦЕ КОЕТО СЕ ПРАВИ НА ХИДРОИНЖИНЕР ... + ПАРТИЯТА МУ + КОМУНИСТИТЕ
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет