Две самоубийства са станали в скандалния дом за психичноболни "Качулка"

  • 07 януари 2014 09:58

  • 2247
  • 0
Две самоубийства са станали в скандалния дом за психичноболни "Качулка"
©

Две самоубийства в рамките само на няколко месеца са станали в скандалния дом за психичноболни "Качулка" край Сливен. Две жени са скочили от терасите, след като са били оставени без надзор и лекарства, от което буквално полудели.

Това разкри пред "България Днес" депутатът от "Атака" Димитър Димов, след чиито сигнали до прокуратурата и социалните служби бе отстранен бившият директор на дома на ужасите Стойчо Данков още преди година.

"В събота и неделя болните са оставени заключени и без лекарства. Тогава става наистина страшно, не могат да бъдат озаптени и гледката е ужасяваща. Две жени се самоубиха, а труповете им бяха изкарани със същата кола, с която се кара храната", сподели Димов.

Потресаващите истини депутатът вижда с очите си след няколко посещения в дома.

"Сигнализираха ме много от работещите в дома и близки на болните хора. Бяха направени много предписания, които Данков отказваше да изпълни. Беше се помислил за недосегаем. Мислеше, че никой не може да го бутне. Имаше протекцията на кмета на Сливен Кольо Милев, който бе длъжен да го уволни след шокиращите разкрития. Не го направи, а аз поисках оставката и на Милев", разказа Димитър Димов.

Той разкри още, че за ремонт на дома са били отпуснати 2 млн. лв. от социалното министерство. Ремонт обаче не е правен.

"Информацията я знам лично от бившия министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Тези пари са били присвоени. Само на ден се даваха хиляди за отопление, а парното се пускаше само за час на денонощие. Изобщо - хората живееха в нечовешки условия", обяви още Димов.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини