И трите ЕРП-та ще обжалват в съда новото намаление на тока

  • 04 януари 2014 07:08

  • 1087
  • 2
И трите ЕРП-та ще обжалват в съда новото намаление на тока
©

В първите дни на новата година и трите електроразпределителни дружества се заканиха, че ще обжалват пред Върховния административен съд решението на ДКЕВР, с което цената на тока бе намалена от 1 януари, пише в. Сега.

Причината е, че голяма част от поевтиняването отново ще бъде за сметка на ЧЕЗ, EVN и "Енерго-Про" чрез намаляване на признатите им технологични разходи. На 30 декември комисията свали дневната тарифа на тока за бита средно с 1%, а нощната - с 10 на сто. От дружествата съобщиха, че все още не са получили мотивите за решението на ДКЕВР, но очакват това да се случи възможно най-скоро. По закон след произнасянето на комисията засегнатите имат право в рамките на 14-дневен срок да обжалват решението пред съда, без обаче това да спира неговото изпълнение.

За обжалване съобщи преди два дни и говорителят на ЧЕЗ Барбара Пулпанова. "В момента ръководството на компанията оценява доколко действията на ДКЕВР са повлияли на бизнеса й", заяви тя пред чешката информационна агенция CTK. "Цените на тока в България са чувствителна политическа тема и бяха намалени на три пъти миналата година. А намесата на регулатора е поредната стъпка с обратен знак в енергийния сектор. Тя задълбочава дисбаланса и подрива доверието у инвеститора", казва Пулпанова. От българския клон на ЧЕЗ обясниха, че обжалването е стандартна процедура.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1087 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.01.05 | 12:20

2
Мотивите сме ние хората-искаме евтин ток...

2014.01.05 | 12:19

1
Толкова пъти го увеличаваха по ваша молба, но без причина ,несъразмерни със сегашните намаления.Ще намалите бонусите на директорите и няма да го усетите !!!

Добави коментар

Водещи новини