Станишев: Мандела вдъхновяваше целия свят

  • 06 декември 2013 14:10

  • 662
  • 0
Станишев: Мандела вдъхновяваше целия свят
© Булфото

Президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на изпрати съболезнователна телеграма до партията Африкански национален конгрес и семейството и близките на Нелсън Мандела. Това съобщиха от БСП.

"С огромна тъга и прискърбие научихме за кончината на Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския. От името на Партията на европейските социалисти бихме искали да изразим нашите най-искрени съболезнования, дълбоко съчувствие и непрежалима тъга за огромната загуба, сполетяла партия Африкански национален конгрес, неговото семейство, близки и целия свят", се казва в телеграмата.

"Господин Мандела беше истинско вдъхновение за целия свят. Неговите завети и дейност ще останат пример и ще бъдат запомнени завинаги. Избирайки помирението пред реваншизма, той спаси бъдещето на цяла една страна и даде надежда на света.

Африканският национален конгрес и семейството му трябва да знаят, че днес всички прогресивни политици от цял свят тъгуват. Като социалисти, социалдемократи и прогресивни, ние сме изключително горди, че Нелсън МанделаНелсън Мандела Нелсън Ролихлахла Мандела е южноафрикански политик от народността кхоса, водач на Африканския и Африканският национален конгрес са част от нашето политическо семейство. Ще съхраним идеалите и примера на делото му и в бъдеще. Поклон пред паметта му", пише още в съболезнователната телеграма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
662 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини