Социолог: Докато хората са на улицата, властта се капсулира

  • 02 декември 2013 18:27

  • 2680
  • 1
Социолог: Докато хората са на улицата, властта се капсулира
©

Протестният потенциал продължава да нараства, но се разбърква в различни посоки.  Хората усещат липса на диалог и това ще бележи по-нататък гражданското общество. Масата от хората не е на улицата, но това не означава, че те са удовлетворени. Това заяви социологът Антоний Гълъбов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Попитан дали е замрял протеста, той отговори, че фактор за неговото развитие е поведението на правителството. От самият протест правителството не можеше да падне, а от политическата обстановка.

Ясен Атанасов, писател и протестиращ от "Протестна мрежа", заяви, че не е съгласен, че протестът се цепи на различни групи. По думите му разговорът за спихването се води от 4-ри месеци. "Тук е въпрос на издържливост - дали 5 човека на площада и 20 души управляващи ще издържат повече. Обществото радикално се промени, има идея за общност, за подкрепа, за създаване на естествени лидери", подчерта той.

Проф. Антоний Тодоров, политолог, заяви, че протестът не е съвсем същия като през юни или януари, но хората са движени от едно и също искане - политическата класа да спазва определени правила. "Неговата динамика е различна и това се вижда. Той спечели нещо - да има една морална рамка към действията на политиците, към която обществото има абсолютна нетърпимост, ако се прекрачи", каза той. По думите му всички политици започват да внимават все повече какво правят.

Гълъбов заяви, че има липса на политическо лидерство, а не на лидер. Докато хората са на улицата, властта се капсулира. Той заяви, че няма контрапротест, а манифестация.

Атанасов заяви, че от "Протестна мрежа" са събрали експерти и работят по различни проблеми. Ние не сме партия, категоричен бе той.

Последвайте канала на

2680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2014.01.31 | 10:47

1
Капсулираните тумури по-лесно и успешно се отстраняват.

Добави коментар

Водещи новини