Шефът на ВМА: Няма интрига около освобождаването ми от поста

  • 02 декември 2013 09:40

  • 2121
  • 2
Шефът на ВМА: Няма интрига около освобождаването ми от поста
©

„Имам една хубава професия, в която съм се чувствал по-щастлив като лекар, отколкото като началник”, каза в ефира на Нов телевизия генерал-майор Стоян Тонев, началник на Военномедицинска академия (ВМА), часове преди да се пенсионира от дългогодишната си работа.

Попитан дали управляващите искат да се освободят от него или той си тръгва по собствено желания ген. Тонев отговори, че по закон трябва да освободи поста. По думите му, няма никаква интрига в това, че се пенсионира и всичко е нормално. „Не бива заради един човек да се създава прецедент”, заяви още той.

Шефът на ВМА категорично отхвърли твърдението, че го отстраняват, защото критикува управляващите за политиката им в здравеопазването. „Това е един нормален акт”, каза той.

По думите му,  през последните 15 години в лечебното заведение не е имало скандал, свързан със структурата й. „В България сме заменили конкуренцията със завистта”, каза той.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2121 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.02 | 16:19

2
Всички успешни ръководители трябва да бъдат отстранени. На управляващите не им трябват хора с акъл в главата, а такива като смешницата Нина Гергова.
Не търсете интрига

2013.12.02 | 12:26

1
Виж член 160 от Закона за отбраната и въоръжените сили. Генерал-майор Стоян Тонев е военнослужещ и хабилитирано лице.

Добави коментар

Водещи новини