Скандалите продължават! Митрополит Николай сезира Цацаров за Галактион

  • 28 ноември 2013 19:46

  • 3119
  • 2
Скандалите продължават! Митрополит Николай сезира Цацаров за Галактион
© Булфото

Пловдивският митрополит Николай настоява прокуратурата да разследва публикуваната в медиите информация за извършено покушение върху живота на Старозагорския митрополит Галактион, пише 24 часа.

Дядо Николай изпрати сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, публикуван на сайта на Пловдивската митрополия. В писмото митрополитът се позовава на казаното пред медиите от лидера на профсъюза "Подкрепа" Константин Тренчев и от богослова Христо Латинов. Днес Тренчев каза пред БТВ, че научил от покойния Варненски митрополит Кирил за съмненията му, че Галактион е отровен. Същото потвърди и Латинов. "Същото беше споделено от Негово Високопросвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заяви в заседание на Светия Синод в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че отдавна и до него е дошла информация за опит да бъде отровен митрополит Галактион", пише дядо Николай до Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

В сигнала си до главния прокурор пловдивският митрополит заявява, че това е основание за започване на разследване на основание на чл. 208, т. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс. "В качеството ми на митрополит на Българската Православна Църква съм искрено загрижен за моя събрат дядо Галактион и настоявам тези информации да бъдат проверени. Дядо Галактион е, слава Богу, жив и може да бъде проверено дали срещу неговия живот действително се извършва покушение, което евентуално да бъде предотвратено", се посочва в сигнала, който Николай изпраща в качеството си на гражданин, обществено задължен да информира органите на реда, ако узнае за извършването на престъпление. "Моля да разпоредите образуване на разследване, което да провери изнесените информации, както и да разпоредите други подходящи мерки, ако се установи действително, че се извършва такова престъпление", завършва сигналът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3119 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.01 | 10:56

2
Мръсна,лукава паплач.Погледнете му само фигурата,на преял,угоен нерез.Тези нямат нишо общо с ВЯРАТА!Интересува ги само пари,много пари,безкрайни трапези,и извратеняшки оргии.При Тато не смееха да вдигнат очи,защото им беше надушил мръснишкото мислене.Сега намериха необран бостан.Имоти за милиарди,неконтролирани от държавата.
изненада

2015.02.01 | 10:55

1
Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима „варненци“ : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама „столичани“ (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато есхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ МАЙМУНИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМАТ ЧАРВЕНИ ЗАДНИЦИ . . .

Добави коментар

Водещи новини