Вече има възможност и за електронно предоставяне на услуги по Закона за хазарта

  • 27 ноември 2013 15:31

  • 961
  • 0
Вече има възможност и за електронно предоставяне на услуги по Закона за хазарта
©

Правителството прие промени в Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта и за даване на разрешения за извършване на промени в тях, съобщи пресслужбата на кабинета.

Промените са свързани с осигуряване възможността гражданите и организациите да заявяват и получават предвидените в Закона за хазарта и в подзаконовите актове по прилагането му административни услуги, като електронни услуги. Така се дава възможност и за електронно предоставяне на услуги, които към настоящия момент са базирани само на правилата за работа с документи на хартиен носител.

В наредбата са направени и промени свързани с намаляване на регулаторната тежест върху организаторите на хазартни игри и дейности. В производството по издаване и промяна на лиценз отпада изискването за предоставяне на документи, които нямат съществено значение при формиране волята на лицензионния орган, пише в съобщението. Отпада задължението за регистрация на марка на производител на игрално оборудване, намален е броят документи, които се разглеждат от Държавната комисия по хазарта в производството по промяна на собственик, съдружник или акционер с квалифицирано участие, както и в производството по преобразуване на организатор на хазартни игри или дейности. В наредбата са направени и редакционни промени, с които се преодоляват констатирани в практиката неточности в текста.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини