Петър Стоянович се срещна с гръцкия посланик

  • 25 ноември 2013 21:43

  • 1216
  • 1
Петър Стоянович се срещна с гръцкия посланик
©

Министърът на културата д-р Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, е приел днес посланика на Република Гърция в България Демостeнис Стоидис, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Министър Стоянович още в началото на разговора е изтъкнал традиционно приятелските отношения между България и Гърция и е посочил, че южната ни съседка за нас е не само дългогодишен партньор, но и пример за добро управление на културното наследство. По време на срещата в Министерството на културата, министър Стоянович е информирал посланик Стоидис за основаването на Националния комитет по повод предстоящото през 2014 г. отбелязване на 1000-годишнината от смъртта на Цар Самуил Български и е уточнил, че той се оглавява от министър-председателя на България доц. Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.  В Националния комитет по отбелязването на годишнината от кончината на цар Самуил ще има двама зам.-председатели - председателят на БАН академик Стефан Воденичаров и министърът на културата на България. Поканени са и министрите на образованието и науката, на външните работи и на отбраната, очаква се и Негово Светейшество Българският Патриарх да изпрати свой представител - член на Светия Синод на БПЦ, пояснил министър Стоянович.

В хода на разговора посланик Стоидис е съобщил, че през 2014 г. Гърция ще председателства Европейския съюз - инициатива, която ще бъде задължително съпроводена и от редица значими културни мероприятия. В тази връзка посланикът на Република Гърция у нас Демостeнис Стоидис е помолил министър Стоянович да бъдат обсъдени възможностите за гостуване на гръцка изложба на тема "Морска политика" в престижната Галерия "Средец" на МК през следващата година, посочват от културното ведомство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.26 | 15:34

1
Циркаджии !! Държавата се тресе от недоволството на народа, те имитират дейност !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини