Отпускат 160 000 лв. за анализ на корупционните практики в държавата

  • 18 ноември 2013 09:35

  • 1026
  • 2
Отпускат 160 000 лв. за анализ на корупционните практики в държавата
©

Около 160 000 лева планира да даде правителството за анализ на корупционните практики в държавната администрация, наръчник и обучение на чиновници. Това става ясно от обществена поръчка, обявена в петък. Посочената по-горе сума е прогнозна и офертите на кандидатите да декорумпират администрацията не трябва да я надвишават, информира в. Труд.

По-голяма част от финансирането на проекта идва от оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Първата задача на избрания консултант ще е да изготви анализ на корупционните практики при предоставянето на административни услуги и функционирането на регулаторните режими в централните, областните и общинските администрации. Трябва да бъдат разработени и 6 отделни обучителни модула по антикорупционни практики и по 3 варианта за тестове за изпитване на чиновниците по всеки модул. Държавните служители с контролни функции ще получат и сертификат, след като успешно завършат обучението си. Освен това консултантът ще трябва да напише и Наръчник за идентифициране на корупционни практики в администрацията, който ще бъда качен на сайта на Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

Правителството е решило да направи оценка на цялото си имущество. За избора на оценител обаче няма да бъде обявена обществена поръчка. Министерският съвет ще даде 15 000 лв. за оценител след процедура на пряко договаряне. Срещу този хонорар трябва да се направи оценка на административните и жилищните сгради, притежвани от Министерския съвет, както и на земята под "Дондуков" 1, за която доскоро нямаше нотариален акт. Оценени ще бъдат и автомобили, стопански инвентар и всички правителствени резиденции и почивни станции. Неясно защо към същата обява на сайта на правителството са закачени и обявите за ремонт на ВиК инсталацията на резиденция "Бояна" и за абонамент на вестници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1026 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.18 | 15:25

2
XAXA,golqm smqx...otgovorat e edin i vsichki go znaem,kade shte otidat parite....kradeca,ste kontrolira kradeca...kolko sa jalki v stremeja si da ni pravqt vse oshte na glupaci.

2013.11.18 | 15:21

1
Спокоино и тези пари ще откраднем.

Добави коментар

Водещи новини