КЗК подгони община Шумен за ремонти на училища

  • 17 август 2011 10:47

  • 1582
  • 0
КЗК подгони община Шумен за ремонти на училища
©

Комисията за защита на конкуренцията е образувала производство срещу община Шумен. То е във връзка с процедурата по избор на изпълнители за проекта „Внедряване на мерки за енергийна ефективност на обекти на образователната инфраструктура находящи се на територията на град Шумен". Той е на стойност малко над 5 200 000 лв., целта е да се санират сградите на детските градини в града и тези на 3 училища.

В КЗК са подадени две жалби от участници в процедурата по ЗОП, на базата на които е образувано производството. Жалбоподатели са шуменската форма „Прис" ООД и софийския консорциум „Хидроизомат и Телекоплект" ДЗЗД. В жалбите си двете фирми визират процедурите по общо 6 от лотовете по проекта - 5, 6, 9, 13 и 15, като Лот 6 е оспорен и от двамата жалбоподателя.

КЗК трябва да се произнесе по жалбите и да излезе с решение в едномесечен срок от този на образуваното производство - 16 август.

Обществената поръчка за избор на изпълнители бе проведена през месец юли, а до момента община Шумен е подписала общо 9 договора с изпълнители за някои от лотовете по проекта.

Последвайте канала на

Novini.bg
1582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини