Фандъкова иска повече полиция в София

  • 11 ноември 2013 16:17

  • 1216
  • 1
Фандъкова иска повече полиция в София
©

Полицейското присъствие в центъра на столицата трябва да се увеличи, заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод зачестилите случаи на насилие и ситуацията с бежанците.

Още преди месеци поисках постоянни патрули в центъра на София, СДВР ги осигури има и постове на Общинска полиция и видеонаблюдение, припомни Фандъкова. Тя призова всички институции и цялото общество да се обявят против насилието и ксенофобските настроения. Играта със страха на хората поражда ново насилие, посочи кметът. Тя иска да чуе ясни заявки от всички политици за мнението им по темата с бежанците и осъждане на агресията.

Според Фандъкова не може да се постави охрана на всеки ъгъл в града, но въпреки това трябва да се увеличи полицейското присъствие, защото то успокоява хората и е превенция срещу престъпленията. Днес кметът ще разговаря по този въпрос с представители на СДВР.

В отговор на въпрос Фандъкова каза, че подкрепя призивите на министъра на вътрешните работи да се обработват по-бързо документите на бежанците, които да се вземат по-бързо решения, за да не се настаняват хора на външни адреси, които с месеци са без статут. Контролът върху настаняването на външни адреси трябва да е по-голям, отбеляза кметът на София.
 

Последвайте канала на

1216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
NE!

2013.11.12 | 01:21

1
na kude pove4e ei??Na 5-to mqsto sme v sveta po % ot naselenieto koito rabotqt policai.Policeiska durjava!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини