Надзирателите с искания за по-високи заплати и порцион

  • 09 ноември 2013 14:03

  • 1365
  • 1
Надзирателите с искания за по-високи заплати и порцион
© Булфото

Пред Министерството на правосъдието се събраха участниците в протеста на служителите в затворите. Някои от надзирателите носят плакати с имената на синдикатите в местата за лишаване от свобода в страната. Други са облекли светлоотразителни жилетки.

Издигнат е лозунг - "Господа управляващи, елате при нас". Исканията на протестиращите, които са около 200-300 души, са повишаване на сумите за храна (порцион) от 60 лева на 120 лева – да бъдат приравнени с тези на МВР, увеличение на заплатите, както и включване на реално необходимите средства за подобряване и осигуряване на нормални и здравословни условия на труд.

При протестиращите слезе заместник-министърът Илия Ангелов, а протестиращите го посрещнаха с бурни викове и освиркване. Той покани представители на синдикатите да се качат в сградата, за да обсъдят исканията на протестиращите, а след срещата - да излязат със становище.

Илия Ангелов заяви пред присъстващите: „Напълно подкрепям справедливите ви искания. Независимо, че рамката е орязана, ние искаме стъпка по стъпка да увеличим социалните плащания. Работим по две неща. От 2014 г., въпреки орязания бюджет, да се повишат вашите заплати, и да се изравнят с тези на служителите на МВР. Другото, което искаме да направим, е да повишим вашия порцион от 60 на 80 лева. Нещата стават бавно и мъчително, така че се надявам за в бъдеще да има още стъпки, които да удовлетворят вашите искания. Спрямо европейските изисквания, вашият труд е дискриминиран", посочи той.

Протестът се охранява от полиция, обстановката засега е спокойна.

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

1365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.10 | 11:44

1
Защо никой не коментира протеста на надзирателите??? Защото се оплакват, че от ПЕТ ГОДИНИ не са им повишавали заплатите? И за това ли е виновен Орешарски и БСП? Вероятно не, и вероятно точно затова никой не коментира протеста им, насрани платени кресльовци такива. Защо не отидете да ги "подкрепите"? Защото хората ще ви наритат пъпчасалите задници, нали? Протеста на тези ХОРА подкрепям с две ръце, а не вас, 100-тината боклука пред НС и СУ!

Добави коментар

Водещи новини