Надзирателите се събират в София на национален протест

  • 09 ноември 2013 07:30

  • 1997
  • 1
Надзирателите се събират в София на национален протест
© Булфото

Пред Министерството на правосъдието ще се проведе Национален протест на служителите в затворите и следствените арести под мотото „Елате при нас”.

Исканията на протестиращите са повишаване на сумите за храна (порцион) от 60 лева на 120 лева – да бъдат приравнени с тези на МВР, увеличение на заплатите, както и включване на реално необходимите средства за подобряване и осигуряване на нормални и здравословни условия на труд. Националният протест в столицата е планиран да започне в 13.00 часа. До сега протестни действия пред затворите с пиене на студена вода се проведоха в Сливен, Бургас, Бобов дол, Варна, Пловдив, Враца, Ловеч и други градове.

Липсват елементарни условия, работим със стари защитни жилетки, белезници и палки, които са и недостатъчно”, заяви за Дарик председателят на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров. По думите му липсват достатъчен брой радиостанции и не е осигурено добро видеонаблюдение. Служителите на затвора ще настояват и за по-висока степен на защита на надзирателите.

Във връзка с протеста на Синдиката на служителите в затворите в България се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от Столична община. От 11.00 часа до 18.00 часа се забранява престоят и паркирането на бул. „Македония” между бул. „Христо Ботев” и Руски паметник. От 12.30 часа до 17.00 часа се забранява престоят паркирането и влизането на пътни превозни средства по ул. „Славянка” между ул. „Георги Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”.

Последвайте канала на

1997 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.09 | 20:25

1
ранобудните студенти ще дойдат при вас

Добави коментар

Водещи новини