ВМРО иска публична дискусия за шистовия газ

  • 16 август 2011 15:16

  • 1016
  • 2
ВМРО иска публична дискусия за шистовия газ
© Булфото

ВМРО иска публична дискусия, относно проучванията за шистов газ у нас, плюсовете, които носи добива му и минусите за страната ни.

Това заяви във Варна лидерът на партията Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, който покани и икономическия министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко на дискусията.

Според Каракачанов, в дебата трябва да участват специалисти и представители на граждански организации, защото в момента има опити за елементарна политизация. От ВМРО смятат, че управляващите от ГЕРБ и фирмата, която ще проучва за шистов газ, спешно дължат информация на гражданите за евентуалните екопоследици.

Дискусията по темата всъщност започна, след като общинските съветници от ВМРО в Нови пазар и Шумен дадоха специален брифинг преди месец и половина за потенциалните опасности от проекта, припомнят от "Стандарт нюз".

Последвайте канала на

1016 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Алекс2

2011.08.16 | 19:17

1
Или енергия или ограничения...туй е въпросът,естествено ,че всичко придобито от Нейно Величество Земята е нож в ниейните гърди...
Българан

2011.09.10 | 15:05

2
Не е задължително. Всички природни ресурси имат смисъл само ако се използват. Не е задължително това да става непременно чрез отравяне на огромни територии. Технологията за добив на шистов газ явно е евтина само ако се пренебрегнат всички проблеми които се получават в следствие несъвършенството ѝ. Нека бъде разработена друга технология различна от т.нар. хидравличен удар и тогава да се добива шистовия газ. Вече е доказано на практика в САЩ, че технологията е несъвършена и неудачна откъм запазване на околната среда. За някоя пустиня би била по-безопасна, но да не забравяме че и в пустините си има живот и изградени екосистеми.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини