200 хил. са гледали заседанията на НС в интернет

  • 16 август 2011 14:39

  • 783
  • 0
200 хил. са гледали заседанията на НС в интернет
© Булфото

Заседанията на Народното събрание са гледани на живо в интернет чрез страницата на парламента 200 000 пъти, съобщиха от пресцентъра на НС.

Излъчването на пленарните заседания в реално време в световната мрежа започна от януари 2010 г. По инициатива на председателя на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 още с приемането на правилника за своята дейност депутатите от 41-то Народно събрание решиха откритите заседания на парламента да се излъчват в интернет чрез уеб-страницата на парламента.

Така народните представители дадоха възможност на българите в страната и в чужбина пряко да наблюдават работата им и беше постигната по-голяма публичност и прозрачност на законодателния процес. Проектът се реализира със съдействието на Българската национална телевизия.

Средно на месец около 11 000 интернет потребители гледат заседанията на Народното събрание от сайта на парламента, показват данните. Около 20 процента от тях редовно следят видео излъчването на работата на парламента. В пикови моменти, когато се обсъждат важни теми, едновременно гледащите зрители достигат над 1000 от България и над 500 от чужбина.

Най-голям е интересът към дебатите при вотовете на недоверие и вота на доверие, както и към парламентарния контрол. Съотношението на тези, които следят заседанията в интернет от България и от света, е 2 към 1.

Последвайте канала на

783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини