Дърво уби мъж пред очите на жена му

  • 31 октомври 2013 15:45

  • 1799
  • 0
Дърво уби мъж пред очите на жена му
©

Трагичен инцидент почерни гоцеделчевското село Брезница в четвъртък.

Рано сутринта при добив на дърва за огрев нелепо загина 55-годишният Иса Капанък. Мъжът излязъл рано сутринта в местността Кадиеви ливади заедно със съпругата си и с шурея си. Отрязал с резачката дърво, което се стоварило върху него и го убило на място.

Драмата се разиграла пред погледите на жената и родственика на жертвата. Веднага е подаден сигнал в полицията за случая. Мястото е посетено от полицаи и екип на Спешен център. Медиците само констатирали смъртта на дървосекача. Установено е, че Иса Капанък е добивал дърва за огрев за лични нужди с разрешително от Държавно горско стопанство - Гоце Делчев.

В Брезница и околните села е масова практика повечето местни жители сами да се снабдяват с дърва за огрев и дървен материал за строителство с позволителни от горските стопанства. Причината е в по-ниската цена. „цялото село е потресено от тази трагедия. Иса има син и дъщеря, които са семейни, преди време стана и дядо. Работеше като строител. Близките му отказаха аутопсия, нашата религия е против това", разказаха хора от селото. Погребението на Капанък, на което се стекоха стотици хора, бе в 15,30 часа в четвъртък в гробищния парк на село Брезница.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1799 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини