Нарушителите по пътя да бъдат изпитвани?

  • 15 август 2011 19:54

  • 2057
  • 4
Нарушителите по пътя да бъдат изпитвани?
©

Освен санкционирани, нарушителите на пътя трябва да бъдат задължавани да попълват знанията си, според Красимир Георгиев, председател на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ).

Tой заяви, че глобата е наполовина свършена работа. По думите му - голяма част от нарушителите, желаещи да възстановят точки, смятат, че тези часове им губят времето, докато не установят, че на листовка от 30 въпроса дават между 8 и 25 грешни отговора, предаде Фокус.

Това е моментът те да бъдат убедени, че наистина имат нужда да си подобрят квалификацията. Определено съзнанието на българина в това отношение се повиши. Хората се уплашиха от големия брой произшествия и мислят повече да попълват знанията си, отколкото да платят, за да вземат книжка или нещо подобно, каза Красимир Георгиев. Именно с водачите, които се считат за опитни, според него трябва да се работи повече, защото младите шофьори като цяло са по-неуверени и не са толкова самонадеяни.

Според Георгиев е необходима цялостна държавна политика за пътната безопасност.

Статистиката показва, че август месец е най-черният във всяка една година. В този месец почиват по-голямата част от българите. Хубавото време и хубавото настроение предразполагат към по-високи скорости, а нашата инфраструктура не е в състояние да поеме този увеличен брой автомобили. Като прибавим пропуските в организацията на движението и това, че дълги години качеството на обучението беше занижено, сега берем плодовете от това, каза Красимир Георгиев.

Според бранша българският шофьорски курс е прекалено кратък и практическото обучение трябва да бъде с двойно повече часове.

Последвайте канала на

2057 4

Коментари 4

Добави коментар
baba

2011.08.16 | 08:46

4
vie ludi li ste / ?? ?
Jigsaw

2011.08.16 | 08:46

3
otgovorat e DA ;d
гуру

2011.08.16 | 08:46

2
Ще изместят и увеличат корупцията на пътя.

2011.08.16 | 08:46

1
i toia iska da lapa

Добави коментар

Водещи новини