Именнички от Несебър избраха своята кралица

  • 15 август 2011 17:51

  • 1469
  • 0
Именнички от Несебър избраха своята кралица
©

Седемнадесет годишната Ванеса Хайверова е новата кралица на Несебър.

Тя беше избрана в навечерието на празника на града 15 август, за най-чаровното, обаятелно и талантливо момиче, сред останалите дванадесет претендетки. За първи път тази година за кралица на Несебър гласува най-безпристрастното и необичайно жури, а именно жените, които честват своя празник в деня на града – Мариите.

Кметът Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в изпрати 375 поздрава до всички жени от Несебър, които носят името Мария и Марийка, с призив всички те заедно да изберат най-достойното за тях момиче.

Короната на новата кралица беше поставена от кмета Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в, който още преди да знае името на победителката, лично награди всяка една от дванадесетте участнички, като ги поздрави за тяхната увереност, обаятелност и таланти.

Тазгодишният конкурс „Кралица на Несебър” не е обикновен комерсиален продукт, а конкурс за успешните млади хора на града на ЮНЕСКО. Именно за това, за всяка участничка беше създадена видео визитка, която изтъкна пред журито не толкова външния вид, а целите, интересите и талантите на момичетата.

Веднага след края на конкурса, поздрав от Община Несебър за всички Марии, беше концертът на Веселин МариновВеселин Маринов Веселин Маринов е български певец . Той е роден в град Полски Тръмбеш. Има шанса да завърши, който накара публиката истински да се забавлява и да пее заедно с любимия си изпълнител.

По-рано в храм „Св. Успение Богородично” сливенският митрополит Йоаникий отслужи вечерно бдение, а веднага след това литийно шествие с иконата на Св. Богородица, която скоро се завърна от гостуването си в Нео Месемврия, премина по улиците на Несебър. Светинята беше понесена от моряци и придружена от жителите на гръцкия град, които днес ще изнесат своя поздравителен концерт по случай 15 август.

Докато течеше литийното шествие, несебърски деца и художници, задружно се заеха с приятната задача да изресуват стената под южния парк на Несебър. Това беше първият етап от проекта „В света на приказките”, който официално ще бъде завършен днес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини