Медиците стягат протест

  • 29 октомври 2013 12:17

  • 1362
  • 2
Медиците стягат протест
© Булфото

На Национален съвет на Българския лекарски съюз ще бъде обсъдено провеждането на протестни действия на медицинската общност срещу финансовата политика на правителството в сферата на здравеопазването. Съветът ще заседава от 14 часа на 8 ноември.

За съжаление вървим към протести, коментира пред Дарик председателят на РЛС в Стара Загора д-р Георги Бакоев. По думите му шефовете на държавни и общински болници са подписали анексите с Регионалните каси, но не са подписали кредитни известия. Причината е, че те нямат избор-принципали са им или държавата или общинските съвети, бяха поставени между чука и наковалнята и можеха да останат дори и без тези 80% за извършена дейност, обясни д-р Бакоев.

Бюджетът на Здравната каса за тази година няма да бъде актуализиран. Финансовата институция ще разплати на болниците за месеците октомври и ноември само 80% от полагащото им се. Остатъкът, който се очаква да бъде в размер на 90 млн. лева, ще бъде платен от бюджета на касата за следващата година, реши на извънредно заседание Надзорният съвет на касата.

Ръководството на БЛС пък внесе сигнал до главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, в което сигнализира разследващите органи за искането на НЗОК, в което болничните директори се принуждават да представят отчети само за 80% от извършената дейност за месец септември.

Последвайте канала на

1362 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.29 | 20:30

1
В тази държава кой още трябва да протестира за да се махнат тези идиоти от власт

2013.10.29 | 20:30

2
дори и самата съвест на червения да протестира той пак избира да слуша червеното другарче от едната страна на рамото си.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини