Фандъкова: Търпим допълнителни разходи заради бежанците

  • 24 октомври 2013 12:15

  • 1197
  • 2
Фандъкова: Търпим допълнителни разходи заради бежанците
©

Ще настоявам държавата да предложи ясен механизъм за финансиране на общините, които търпят допълнителни разходи във връзка с настаняването на бежанци, съобщи днес пред журналисти в Столичния общински съвет кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от БТА.

Тя каза, че няма промяна в броя на бежанците на територията на столицата. И трите центъра за настаняване на бежанци са с надвишен капацитет, посочи Фандъкова. Тя подчерта, че до този момент общината е изразходвала всички средства за поставяне на допълнително осветление, видеонаблюдение, за допълнително сметосъбиране, които са общо на стойност около 150 хил. лв. в районите около центъра в квартал "Овча Купел" и "Враждебна". Общинският съвет гласува разкриване на два кризисни центъра за бездомни хора през зимата, информира кметът. Тя припомни, че през последните години общината е открила вече един кризисен център с капацитет 70 души, а сега с оглед повишаване броя на нуждаещите ще бъде открит втори такъв. За издръжката и ремонта на тези центрове са предвидени около 200 хил. лв. от общинския бюджет. За тези допълнителни разходи на общината ще настоявам да има допълнително финансиране, посочи Фандъкова.

Според нея би трябвало да е ясно по какви критерии и механизми ще се кандидатства за тези средствата, които ще предостави ЕК. По думите на кмета Столичната община има достатъчно разработени проекти за подобряване условията на живот в районите с центрове за бежанци, както и в централната градска част.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1197 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.24 | 16:18

2
АМИ ФАНДЪЧЕ ШЕФА ТИ ГИ ПУСНА ТУКА ЩОНЕ МУ КАЖЕШ ДА ПРЕУСМИСЛИЯ АКО ЕДНА ТИКВА МОЖЕ ДА МИСЛИ ШРЕДАТЕЛСКОТИ СИ РЕШЕНИЕ И НЕ ПОДКРЕПЯТ АТАКА И В ЗАПЕЧАТВАНЕТО НА ГРАНИЦАТА ЗА ИСЛЯМИСТКАТА ИЗМЕТ !

2013.10.24 | 16:18

1
Атака допусна ДПС до властта.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини