Фандъкова: Бежанските центрове в София са пренатоварени

  • 23 октомври 2013 17:32

  • 1276
  • 3
Фандъкова: Бежанските центрове в София са пренатоварени
©

За мен най-важното, като кмет на София бе, да осигурим спокойствието на хора, които живеят около бежанските лагери. За това поканих наши партньори от Италия, защото те имат богат опит. Те потвърдиха нашите опасения и това, за което апелираме ние - като засилване на полицейското присъствие в района. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в предаването "Още от деня" по БНТ по повод бежанската криза в столицата и в страната.

Условията за самите бежанци се отразяват на района, в който се намират центровете. Трябва да се полагат адекватни здравни грижи. Всичко, което се случва в тези центрове е ангажимент на "Агенцията по бежанците", но ние сме в непрекъсната връзка през последните две седмици с директора й.  Също така работим в добра координация със СДВР и МВР още от началото на проблема, каза още тя.

По думите й в София има над 4000 бежанци. Капацитета на трите центъра е изчерпан и те са пренатоварени. Имам уверения, че няма да има други центрове, надявам се да не се изненадваме. Моето сериозно притеснение за идващото зимно време и увеличението на нуждата за повече грижи. Обърнала съм се към социалното министерство за разкриването на допълнителни центрове, категорична е Фандъкова.

Има много намеса в закона за местните данъци и такси. С решението за новата методика за изчисляването на данъците върху автомобилите ще се увеличат местните данъци и такси за хората, които имат коли след 2000 година, каза Фандъкова.

Ние направихме усилия, за да са по-ясни сметките на хората и да знаят за какво точно плащат те. Внесли сме пакет от мерки в икономическото министерство за топлинната енергия, уточни градоначалника на столицата.

Последвайте канала на

1276 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.23 | 22:51

3
Фандъкова ако имаше "топки" щеше да се възпротивиш на този който ти даде властта
манев

2013.10.23 | 21:19

1
Ти може и да имаш "топки" и явно мислиш с тях.

2013.10.23 | 22:51

2
хич хич та няма госпожо Фандъкова !!!!!

Добави коментар

Водещи новини