Мирослав Найденов защити Емил Димитров от атаката с дървесината

  • 21 октомври 2013 08:12

  • 2305
  • 8
Мирослав Найденов защити Емил Димитров от атаката с дървесината
© Булфото

Твърдения на браншовици за нагласени търгове за дървесина, които дават преференции на няколко големи играчи на пазара, от седмица върнаха вниманието към бившия зам.-председател на комисията по горите Емил Димитров като „сив кардинал” в сектора, който „коли и беси”, докато екс земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на прекланя глава пред схемата. В нея бе намесено и името на бившия футболист Христо Стоичков, посочен като притежател на 150 000 тона дървесина без конкурс с „любезното спомосъществувателство” на Димитров.

Найденов, който сам се обяви за жертва на незаконно подслушване в кабинета „Борисов”, само месец след като получи три обвинения, продължи да поддържа защитна линия както за себе си, така и за своя „приятел” Емил Димитров в сутрешния блок на БТВ. Още преди да учредят партия БАСТА, Найденов предупреждавал Димитров, че ще бъде обект на атаки, а случващото се в последните дни било част именно от тях.

Бившият министър трябваше да отговори на обвиненията на браншовика Димитър Джоков след конкретна среща от февруари 2012-а, на която Димитров се появил неочаквано, „заглушавал” Найденов, а на финала обявил: „Държавата е наша, гората е наша и ще правим каквото си искаме”.

„Думи конкретно по начина цитирани не са казвани”, заяви Найденов. Според него всеки, който го познава добре, може да гарантира, че никой не може да му налага определено мнение. „На тази среща не съм прекланял глава. Когато са говорили другите, министърът мълчи, защото дава думата на поканените”, обясни той.

Власт дървесина купува

Найденов отрече Димитров да е бил фактор в определянето на правилата на играта в сектора с цел да бъдат облагодетелствани фирми, за които се твърди, че са свързани с него. Пред БТВ обаче бизнесмени описаха далаверите в горите така - избрани фирми на близки до властта бизнесмени купуват дървесина на ниски цени от борсата, препродават я на значително завишени цени, а един човек с голяма власт взима всички решения в сектора.

Справка в регистъра на Изпълнителната агенция по горите показва, че през 2011-а и 2012-а сделките за покупка на дървесина от Държавното горско стопанство в Етрополе печели само една фирма - „Фабрика Медикет" АД. Търговският регистър посочва за неин представител и член на Съвета на директорите първия братовчед на депутата Емил Димитров - Димитър Димитров. Пак в същата фирма участва и 72-годишната майка на депутата. Докато роднините на Емил Димитров търгуват с дървесина, самият той е зам.-председател на парламентарната комисия по земеделие и гори. Като такъв прави промени в закона за горите и наредбата към него.

Последвайте канала на

2305 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
БОЗДУГАН

2013.11.10 | 17:45

8
През тия 24 г . ни управляваха БСП ,СДС,НДСВ, ДПС,ГЕРБ, Софиянски,Райков ! Превърнаха България в кочина , в едно голямо лайно тия предатели ! РАЗГРАБИХА я и обрекоха българите на геноцид !И се натискат за още изродите ?! В това участвуваха и ЖЕЛЕВ, СТОЯНОВ ,ПЪРВАНОВ и сегашния МУХЛЬО ! ПОЗОР и ПРЕЗРЕНИЕ ! С А М О А Т А К А !!!!!!!

2013.10.21 | 23:26

7
БСП е престъпна шайка ! ГЕРБ е престъпна шайка ! ДПС е престъпна шайка ! Реф . блок са боклуци до един !С А М О АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТАШЕВА ! САМО ТВ АЛФА !
NBB

2013.10.21 | 23:26

6
Трябва да си от детската градина,че да не разбереш,колко са крадливи тези типове.Само като им погледнеш физиономиите и ти става ясно.

2013.10.21 | 23:25

5
Един друг се подкрепят и прикриват, само и само да изсекат гората българска, за да си напълнят джобовете! А планината... е планината кучета я яли! ИЗМЕТ!
този

2013.10.21 | 23:25

4
ТОВА СА УТАЙКАТА НА ПИКОЧА,И НА ЛАЙНОТО ГОРНАТА КОРА.
Младен

2013.10.21 | 21:09

3
Хр. Стоичков нямал нищо общо. Ами има ли дим без огън?
Радо

2013.10.21 | 21:09

2
Много ясно търговете се печелят само до приближени до властта и никой друг!

2013.10.21 | 15:27

1
" всеки, който го познава добре, може да гарантира, че никой не може да му налага определено мнение." Да това може да се каже за всеки член на ГЕРБ. Там само Боко прекланя глава , всички други диктуват условия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини