Константин Пенчев: Има хаос с бежанците

  • 15 октомври 2013 18:59

  • 2492
  • 2
Константин Пенчев: Има хаос с бежанците
©

Намеренията на правителството за нов медиен закон е добро. Този парламент се крепи на много крехко мнозинство и трудно ще станат реформите, които планират. Това каза националният омбудсман Константин Пенчев в предаването "Още от деня" по БНТ. "Планирането на съкращението в администрацията ми прилича на едни тъмни времена в историята на страната ни".

"Тези пари, които отнемат от бюджета на нашия орган са средства, които ни служат за наем, за заплати. Средната заплата при нас е около 1000 лева. При нас трябва да работят най-добрите специалисти и експерти. Ние живеем с проблемите на хората. Ние нямаме регламентирано работно време. В момента екипът ми обикаля бежанските лагери, изготвя доклади и ги представя на премиера. Аз се опитвам да бъда полезен, но как да го правя, когато ми орязват бюджета", каза омбудсманът.

"Аз искам увеличение на бюджета, защото ни е недостатъчен, а те ми го орязват. Омбудсманът излишен ли е, ако да, нека да закрият институцията", смята Пенчев.

"Общата картина е, че не сме готови да приемем бежанци, никой не е мислил в тази посока. Нека престанат да си разменят реплики, защото това е проблем за цяла България. Трябва всички заедно да се справим с този проблем. В момента ние сме в хаос", заяви Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. "Ако зимата се случат някакви инциденти, бежанците ще ни осъдят в Страсбург. Ние сме милосърдни, но те ще ни осъдят".

"Държавата трябва да си е на мястото. Ние трябва да пуснем толкова, колкото можем да поемем, а не да ги приемаме, а те да умират при нас".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2492 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mmm

2013.10.16 | 10:46

2
човек, моята заплата е 459 лв, ако разчитах само на нея досега щях да съм умрял. 1000 лв са нормални за София, при условие че си държавен служител, как може да се оплаквате от такава средна заплата, при условие че има толкова хора, които никога не са взимали повече от 300-400 чисто, при условие че работят много повече от вас... щом средната заплата е 1000 лв, представям си колко е максималната... ето къде отиват парите за заплати на хората...

2013.10.16 | 08:09

1
това е поредното нещо, с което правителството се проваля

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини