Дават заплатите в "Напоителни системи"

  • 14 октомври 2013 19:45

  • 932
  • 0
Дават заплатите в "Напоителни системи"
© Булфото

Осигурени са нужните средства за заплати на служителите на “Напоителни системи”. Министерството на земеделието ще даде 6 милиона лева. Според земеделския министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по парите ще бъдат преведени до края на седмицата.

6 милиона лева ще бъдат преведени на „Напоителни системи”. С тези пари трябва да се осигурят заплатите на служителите на дружеството до края на годината. Те са осигурени от вътрешни резерви на Министерството на земеделието.

Mинистър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по каза, че отговорността за тежкото положение на „Напоителни системи” трябва да се търси в предишните ръководства. След задълбочен анализ е установено, че дружеството има задължения в размер на 9 милиона и 14 милиона вземания, които до този момент не са потърсени.

Няма да има съкращения в „Напоителни системи”, дори напротив – предвижда се разширяване на дейността на дружеството. Ще се наемат нови хора и ще се разкриват нови поделения.

Министър Греков обоснова тези бъдещи мерки с все по-важното значение, което ще има „Напоителни системи” с оглед на промените в климата.

Дългосрочният план за оздравяване на дружеството включва и законодателни промени. Предвижда се годишна държавна субсидия, стигаща до 18 милиона лева, която трябва да подпомага „Напоителни системи”.

Последвайте канала на

932 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини