Спират даренията за МВР със заповед на министъра

  • 12 август 2011 19:32

  • 1358
  • 3
Спират даренията за МВР със заповед на министъра
© Булфото

Практиката от последните 20 години, при която физически лица и частни търговски дружества са дарявали вътрешното министерство ще бъде категорично преустановена. Това ще бъде забранено с изрична заповед на министъра на вътрешните работи. Това заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” зам.-министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Той допълни, че в понеделник ще бъде подписана заповед, която ще забранява даренията в МВР. Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. обясни, че е възможно да бъдат осмислени някои изключения от тази заповед и посочи като пример възможността общините и Общинските съвети да даряват съответните полицейски поделения с опредени суми, но с конкретно назначение за купуване на гориво за патрулните автомобили, които правят обходи по населените места.

Основният приоритет в работата на МВР до края на настоящата година ще е продължаването на реформата на „Криминална полиция”, каза още зам.-министърът.

„За период от една година освен 2000 дознатели, разследващи полицаи, в разследването на престъпления сме включили още близо 4 хиляди полицейски служители, основно оперативни работници в Районните управления и униформен състав. Това има огромен практически смисъл. С този ресурс за разследване на престъпления, който ни беше позволен след промени в Наказателно -Процесуалния кодекс преди една година, ние позволихме малко повече полицейски служители извън кръга на дознателите да провеждат един малък обем от разследвания, да събират доказателства.

Това е много важно - да можем да концентрираме знанията на дознателите, които все пак са юристи и са по-подготвени по по-сложните престъпни прояви, докато разследването на по- елементарните престъпления, особено неотложните следствени действия да възложим на другите полицейски органи”, посочи Вучков. Той допълни, че от МВР са изчислили че до средата на следващата година трябва да бъдат обучени и включени в разследването още около 2 хиляди до 3 хиляди полицейски служители.

Това е основният акцент върху който ще е фокусирана нашата работа, каза зам.-министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

По темата за полицейското насилие той заяви, че не може да се твърди, че в България се шири безнаказано полицейско насилие. То и че доклади на редица международни организации сочат, че има проблем.

По думите на зам.-министър Вучков, този проблем е на нормативно ниво. Съществуват няколко разпоредби в Закона за МВР, които трябва да бъдат коригирани в синхрон с Европейската Конвенцията за правата на човека.

Последвайте канала на

1358 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
dfhdfhdfg

2011.08.13 | 02:20

3
Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 . Плащам.
smetko

2011.08.12 | 21:29

2
Прах в очите :). Това е за пред вас журналистите :). А наяве ще има дарения винаги.
niama

2011.08.12 | 21:29

1
i kakvo 6te stane sega pak s podkypiteee....niama da ima dostata4no sredsva i.......

Добави коментар

Водещи новини