Веселин Вучков: Ще бъдат подобрени условията в арестните помещения

  • 12 август 2011 11:52

  • 1134
  • 1
Веселин Вучков: Ще бъдат подобрени условията в арестните помещения
© Internet

Ще бъдат подобрени условията в помещенията за настаняване на задържани лица в областните дирекции в страната. Това каза на пресконференция заместник-министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. във връзка с основните мерки, които МВР ще предприеме по механизма за оценка на напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешните работи, предаде „Фокус”.

Вучков заяви, че МВР са начертали един сериозен ресурс за подобряване на тези условия. Усилията на вътрешното министерство са концентрирани в довършване на новата сграда на ГД „Охранителна полиция”. Там се инвестират над 15 млн. лв.

Вучков представи новата сграда на Криминална полиция и новата сграда на ГД „Борба с организираната престъпност”, където са предвидени специални стаи за провеждане на разпит по НПК, напълно нови арестни помещения, специално оборудвани стаи за съхраняване на веществени доказателства. Той посочи, че са осигурени близо 1000 компютърни конфигурации, които са били закупени и предоставени на дознателите.

„Това е апаратът, който се бори с престъпността със силата на наказателните закони”, заяви той.

Освен тези дознатели е необходимо да достигнем до общ брой 9000 други полицаи, които да събират доказателства или това са още до две до три хиляди полицейски служители, посочи Вучков. Той отчете, че сега с промени в нормативната уредба – НПК и Закона за МВР, освен дознателите в събирането на доказателства са включени и други полицейски служители. Така общият им брой достигнал 3951 полицейски служители, които са обучени по реда на НПК в периода на май 2010 г. – май 2011 г. 4000 оперативни работници са участвали в неотложни оперативни следствени действия. Вучков посочи, че над 40 000 действия по разследването за една година са извършени от тях.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
някой

2011.08.12 | 12:18

1
В България има нужда от изцяло нов затвор и адекватна съдебна система която да го пълни! Стига сте наливали пари в милиционерите!!!

Добави коментар

Водещи новини