КНСБ иска заздравяване на тристранния диалог

  • 02 октомври 2013 15:53

  • 680
  • 0
КНСБ иска заздравяване на тристранния диалог
©

Необходимо е да се търсят стъпки за заздравяване на тристранния диалог, а заседанията на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) трябва да бъдат достатъчно добре подготвени. Това заяви на брифинг президентът на КНСБ Пламен Димитров след днешното заседание на НСТС.

За председател на заседанията на НСТС по принцип е определен вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова, която обаче днес се включи в заседанието едва в последните 15 минути.

„И двата синдиката изразиха известни претенции по начина, по който се води НСТС. Макар, че отсъствието на вицепремиера Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова е по уважителни причини, ние настояваме да не се повторя в следващи заседания”, отбеляза Пламен Димитров. Той призова за това да има ясно разграничаване между заседанията на тристранния съвет и на тези, които се водят от сформираните обществени съвети, където се правят консултации.

„Всяка структура да си знае мястото”, заяви президентът на КНСБ. Той обясни, че в днешния ред на заседанието са били включени три точки за разглеждане, като тази, която засяга минималните осигурителни прагове, е отпаднала. Социалните партньори върнаха за разглеждане повторно от подкомисиите към НСТС и наредбата за условията при командироване на служители. „Резултатът от днешната среща бе приемането на актуализираната стратегия за заетостта, която има за цел да насърчи заетостта у нас и да доведе до по-голям растеж на икономиката”, отбеляза Димитров.

Последвайте канала на

680 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини