Труден достъп на хора с увреждания до част от медицински заведения

  • 02 октомври 2013 09:21

  • 495
  • 0
Труден достъп на хора с увреждания до част от медицински заведения
© Булфото

Хора с увреждания в инвалидни колички, които са на лечение в курортния град Павел баня се оплакаха от труден достъп до част от медицинските заведения. Това е заради лошата инфраструктура на пешеходните алеи отвеждащи до тях. От Общината в Павел баня увериха, че проблемът предстои да бъде решен.

Пешеходната алея в градския парк, която стига до специализираната болница за рехабилитация, не е ремонтирана от години. Тя е покрита с баластра, а на места дори се е показала арматурата. Това изключително затруднява придвижването на хората в инвалидни колички, които ежедневно минават от там, за да стигнат до болницата за процедури.

"В момента е много трудно да се мине до санаториума с количките - много друса, особено хората в нашето положение с такива гръбначни проблеми - не можем да минаваме. Много болка, друса много и така. Ама намираме начин - обиколим от тука, само и само да намерим начин от къде да минем", разказа Петър Станоев.

"Пътищата към санаториума трябва да се оправят - отвратителни са, разбихме си количките", добави Анелия Минева.

От Община Павел баня казаха, че причината да не се ремонтира алеята е липсата на средства.

"Остана една алея до СБР, за която са необходими финансови средства - между 5 и 6 хиляди лева, и с която ще се справим надявам се до края на годината или най-късно в следващия бюджет", заяви заместник-кметът на Община Павел баня Йорданка Енева.

Павел баня е предпочитана заради минералната си вода, която лекува болести на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система.

Последвайте канала на

495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини