Парадокс! В Разград дадоха офис на инвалиди на втори етаж

  • 27 март 2013 13:47

  • 1106
  • 1
Парадокс! В Разград дадоха офис на инвалиди на втори етаж
© Булфото

Съветниците от Разград предоставиха безвъзмездно на организация на инвалиди помещение за офис на втори етаж, информира Дарик.

Решението бе взето въпреки въпросите от страна на съветници на ГЕРБ дали няма възможност на хората с увреждания да бъде даден офис на първи етаж. Кметската управа обясни, че членовете на Организацията на младите инвалиди в Разград - ОМИР не са с увреждания на опорно-двигателния апарат. Освен това в същата сграда на ул. „Н.Й. Вапцаров” в общинско помещение се събират и членовете на Съюза на слепите в Разград, а и младите хора от ОМИР и досега са били в това помещение, сами са пожелали да останат в стаята на втори етаж с площ 19,5 кв.м.

На първи етаж също има две помещения, те се ползват от политически сили - „Атака” и СДС, сините обаче са били там до декември, обясни лидерът им Иво Димитров. На сесия на Общинския съвет Мирослав Грънчаров от ГЕРБ предложи неправителствените организации и партиите да се разменят, предложението обаче не бе внесено официално на сесия и не беше гласувано.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1106 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лозко

2013.03.27 | 16:23

1
И в Хасково за да си извадят НОВОТО разрешително за безплатно(в рамките на два часа) паркиране на общински(само) паркинги(около 40% от всички паркинги), инвалидите се налага да се качат на втория етаж в сграда, до която се стига по стълби, на които няма дори парапет, а не пътека за инвалидни колички. Но пък ако искат, де... Никой не ги кара насила, нали?

Добави коментар

Водещи новини