Фандъкова се срещна с кмета на Рим

  • 22 септември 2013 15:37

  • 1644
  • 1
Фандъкова се срещна с кмета на Рим
© Булфото

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която е на посещение във връзка с традиционната културна проява "София поздравява Рим", се срещна в събота с кмета на Рим Иняцио Марино, предаде БТА. Срещата се състоя в най-представителната сграда на Римската община на хълма Кампидолио - Сенаторския дворец, чийто основи са положени в епохата на Древния Рим, върху тях продължава да се гради през Средновековието, а окончателният архитектурен облик е даден от Микеланджело през 16-и век.

Обсъдени бяха въпроси на двустранното сътрудничество в областта на културата, ролята на историческото и културното наследство за развитието на туризма, при което бе споделен опитът на София в социализацията на това наследство. Разгледани бяха възможностите за сътрудничество между общинските полиции в сферата на сигурността в градска среда. Обменена бе информация за проекта MILD HOME (съкращение от английското наименование My Modular, Intelligent, Low cost, Do it yourself, nearly zero energy House for our Eco Green Village), който се изпълнява по Транснационалната програма за сътрудничество в Югоизточна Европа. В консорциума участват  организации и общини от шест страни от ЕС - Италия, България, Унгария, Гърция, Австрия и Румъния, както и от Сърбия. Основната цел на проекта е да се определят параметри и дизайн за построяването на "интелигентен дом" - модел за изграждане на екологични зелени селища, които да бъдат енергийно независими, с нулеви емисии за замърсяване на въздуха и с екологично управление на отпадъците.
Основни партньори от българска страна са Столичната община, Българската търговско-промишлена палата и Европейският институт по труда в София. Асоциацията на общините в България наблюдава цялостното изпълнение на проекта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тиквите

2013.09.22 | 23:13

1
Фандъка дали ще сподели с Римския си колега, че при нейното управление на София, хора бяха изядени от кучета?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини