"Български пощи" се местят в моловете

  • 17 септември 2013 13:41

  • 1721
  • 1
"Български пощи" се местят в моловете
© Булфото

“Български пощи” планира да премести станциите си в молове, магазини от големите вериги и други по-търговски места, каза пред БНР изпълнителният директор Пламен Павлов.

Държавното дружество кандидатства да получи лиценз за оператор за ваучери за храна с национално покритие. Така компанията ще започне да работи и на този пазар. През тази година с тази дейност се занимават 13 компании, които са си разпределили държавната квота от 200 млн. лв.

Ръководството планира да въведе единна платформа за електронно разплащане и да се превърне в "място, в което електронното правителство да може да си предлага услугите", каза изпълнителният директор.

Планът за оздравяване на дружеството включва увеличаване на международната поща, където освен един спечелен клиент се преговаря и с други два.

Компанията възнамерява да се освободи и от неоперативните си активи, което означава, че ще продава имоти, които не използва за основната си дейност.

Двата милиона лева, които кабинетът "Орешарски" преведе на пощите наскоро, ще отидат за погасяване на загубата на дружеството през 20011 г., съобщи Павлов. Той се надява принципалът - Министерството на транспорта, да преведе още 5 млн. лв. от общо 22 млн. субсидия, за която дружеството претендира.

Преди да се повишат заплатите, както настояват синдикатите, предстои да бъде променено щатното разписание, което е доста остаряло и допуска в различните региони хората на еднаква длъжност да получават различни възнаграждения. Във всички случаи увеличението няма да е еднакво за всички, каза изпълнителният директор.

Последвайте канала на

1721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.25 | 08:47

1
bravo !!! pohvalno !!! prodai si imota i s parite jivei pod naem , mnogo hitro ...i umno !!! a tvoiata baba chitatelu she moje li da se opravi v mola da za da nameri poshtata ????

Добави коментар

Водещи новини