Анжела Тонева: ДКЕВР няма как да създава нито енергийна, нито социална политика

  • 11 септември 2013 16:45

  • 1284
  • 1
Анжела Тонева: ДКЕВР няма как да създава нито енергийна, нито социална политика
©

Държавният регулатор няма как да създава нито енергийна, нито социална политика. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Анжела Тонева по време на съвместно заседание на парламентарните комисии по енергетика и комисията за взаимодействие с граждански организации и движения.

„За всички промени, които вие искате, са необходими социални мерки”, се обърна Тонева към представителите на гражданските организации. „По отношение на прозрачността, колкото и усилия да полагаме да бъдем прозрачни, те винаги са недостатъчни”, коментира още председателят на ДКЕВР. Тя отбеляза, че предложението за сформиране на Обществен съвет към държавния регулатор би имало положителен ефект.

По отношение на електромерите и предложение на някои от гражданските организации т.нар „умни електромери” да бъдат въведени за сметка на европейски средства Еленко Божков от ДКЕВР заяви, че въпросът за системите за измерване на изразходваната електроенергия е въпрос пред самите електроразпределителни дружества, като те сами решават от кой да ги закупят и за колко.

По време на заседанието бе чут и гласът на представителите на неправителствените организации като Марияна Христова от гражданската квота на Обществения съвет към Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ) заяви, че няма яснота около офшорките, които са страни по договори, подизпълнителите на ЕРП-та , а те източват ресурсите, както и за договорите с американските централи. „Има и едно скандално назначение на Георги Христозов в борда на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и за нас, гражданите е тайна, защо именно той заема този пост”, подчерта Христова.

Последвайте канала на

1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gose

2013.09.12 | 07:27

1
ДКЕВР може само да узаконява рекет и мераци на олигарси

Добави коментар

Водещи новини