Столична община чисти канали и реки

  • 08 август 2011 16:03

  • 1268
  • 2
Столична община чисти канали и реки
© Булфото

Столичната община е почистила до момента 20 километра речни участъци, а до края на годината остават още 45 километра от заложените в тазгодишната програма, каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

От пет години Столична община работи по проект за обозначаване на подземната инфраструктура, отбеляза кметът. Целта е да се нанесе цялата инфраструктура, като към информационната система ще се добавят всички нови елементи, а старите след обследване ще се нанесат.

"Софийска вода" има такава система от 2000 година, в която се отразяват съществуващите водопроводи и канализация, както и новопостроените, уточни Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Столичният кмет заяви, че общината ще обжалва решението на Софийския административен съд за таксата за битови отпадъци. До 11 август, когато изтича срокът за обжалване пред ВАС, от администрацията на общинския съвет ще внесат всички нужни документи, доказващи правомерността на взетото решение, посочи Фандъкова.

Тя припомни, че изчисленията до този момент показват, че при промяна на начина за определяне на таксата смет ще има значително повишение на сумата за граждани. С проблема се занимават три работни групи, отбеляза кметът. Френският консултант "Егис", нает от Европейската инвестиционна банка, която финансира заемообразно общинския дял от проекта за изграждането на завода за отпадъците, анализира и такса "смет".

Таксата за битови отпадъци се анализира още на държавно ниво и от НСОРБ.

Последвайте канала на

1268 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВЕЩ ПО НЯКОИ ВЪПРОСИ

2011.08.09 | 01:01

2
ПАК ПЕТДЕСЕТГОДИШНИ НОВИНИ И МЕРОПРИЯТИЯ.ЧЕ,КАКЪВ ГРЕЗДЕЙ ЩЕ ДЪРЖИ ОБЩИНАТА ,АКО НЕ СИ ЧИСТИ КАНАЛИТЕ И РЕКИТЕ НА НЕЙНАТА ТЕРИТОРИЯ? СЕГА ОЧАКВАМ ДА ЧУЯ, ЧЕ СТОЛИЧНА ОБЩИНА ВЪВЕЖДА И НЯКАКВИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ,КАТО НАПРИМЕР ЗАБИВАНЕ НА КОЛЧЕТА В НИВИТЕ. ДА -АМА НЕ. ТАЗИ ДАЛАВЕРА Е ДАДЕНА НА ФИРМИТЕ,ЗАЩОТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-ОБЩИНИТЕ НЯМАТ ТЕХНИЧЕСКА И ДРУГИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ТОВА. ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ ВЪВ ВСЯКА ОБЩИНА ТОЧНО ЗА ТРИ МИНУТИ И ПОЛОВИНА И ТАКСАТА ДА СИ ОСТАНЕ В ОБЩИНАТА.
чу чулайн

2011.08.08 | 18:56

1
а кучетата които разкъсват хора кога ще убиете? Или от посолството на САЩ трябва да ви кажат? А дупките кога ще закърпите,а улиците кога ще измиете,а тротоарите кога ще изчистите от коли ? ние все още се движим по тях а не по реките! Фандъкова,и ти си една пионка с перука,не е истина!

Добави коментар

Водещи новини