Превозвачите спряха протестите в Благоевград

  • 30 август 2013 11:10

  • 1505
  • 0
Превозвачите спряха протестите в Благоевград
©

Превозваческите фирми "Пътнически превози" ООД, "Струма 11" ООД и "Скаптопара 5" ООД спират с протестите срещу решение на Министерството на транспорта, променило разписанието единствено на петричка фирма за превоз на пътници, информира Дарик.

"Чуха ни, областната администрация ще предложи на транспортното министерство да отмени промененото разписание на петричката фирма "Чона", обясниха протестиращите.

В понеделник те няма да протестират, очаквайки заседанието на областната транспортна комисия във вторник - 3 септември. От взетото тогава решение ще зависят и бъдещите действия на благоевградските превозвачи.

Около 30 автобуса от 9.30 до 10 часа традиционно преминаха по благоевградските улици с надути клаксони и предвождани от полицейски автомобил, обърквайки натоварения по това време трафик в града.

На пресконференция на областния управител Муса Палев вчера стана ясно, че проблемът с петричката фирма е наследен от служебното правителство, променило единствено разписанията на Чона. Новото разписание бе наложено от скъсеното време за пътуване след пускането в експлоатация на новата отсечка от автомагистрала "Струма" от Долна Диканя до Дупница.

Последвайте канала на

Novini.bg
1505 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини